Ända sedan barnen var små har den här varit favoritkolan nr 1. Den går snabbt att koka, det tar ca 6 minuter.
225 gram margarin
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk vetemjöl
4 msk kakao
1,25 dl ljus sirap
Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka kraftigt utan lock under omrörning till dess att kolan har en temperatur på 120-125 grader. Testa om den är klar genom att göra kulprovet.
Häll den varma kolan på ett bakplåtspapper i en form som är ca 20*25 cm. Låt svalna. Skär i bitar och slå in i smörpapper eller plastfolie. Förvara svalt.
Jag har ett busenkelt sätt att göra ren kastrullen efteråt. Fyll kastrullen med vatten till hälften. Häll i några droppar diskmedel. Koka upp vattnet och sedan går det som en dans att få ren kastrullen.
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk vetemjöl
4 msk kakao
1,25 dl ljus sirap
Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka kraftigt utan lock under omrörning till dess att kolan har en temperatur på 120-125 grader. Testa om den är klar genom att göra kulprovet.
Häll den varma kolan på ett bakplåtspapper i en form som är ca 20*25 cm. Låt svalna. Skär i bitar och slå in i smörpapper eller plastfolie. Förvara svalt.
Jag har ett busenkelt sätt att göra ren kastrullen efteråt. Fyll kastrullen med vatten till hälften. Häll i några droppar diskmedel. Koka upp vattnet och sedan går det som en dans att få ren kastrullen.