Rabarber-lemonad med citron

Kommentera
 
Kan man tappa upp sommaren på en flaska? Ja, definitivt med den här underbara rabarberlemonaden!

500 gram rabarber
7,5 dl vatten
pressad saft från 2 citroner
2-2,5 dl rörsocker

Skölj och skär rabarbern i ca 1 cm långa bitar.
Lägg vattnet, rabarbern och ca 1 msk av citronsaften i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter.  För att få saften att behålla en fin klar färg ska man låta bli att röra om i kastrullen.
Sila av saften och tillsätt sockret. Värm saften igen till 77 grader. Låt svalna något och rör ner citronsaften. Förvara lemonaden i kylskåpet.

När du ska servera lemonaden, fyll gärna en tillbringare med några citronskivor och is. Lemonaden är koncentrerad och måste spädas. Jag tycker att det är gott att späda med kolsyrat för att få en  mer pärlande effekt.

På bilden gjorde jag en välkomstdrink med lemonad, Ramlösa granatäpple och limeskivor – jag hade ingen citron hemma.