
10-12 färska rödbetor (välj mindre storlek)
1/2 dl olivolja
salt
1 msk vit balsamico
1 tsk flytande honung
100 gram saltade svarta vinbär
ett litet knippe dragon (jag använde torkad, men det blir vackrare med färsk)
4-5 ätbara blommor, tex pelargon, tagetes
Saltade svarta vinbär:
500 gram svarta vinbär
10 gram salt
Saltade svarta vinbär:
Häll vinbären i en ren glasburk och tillsätt salt och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur med öppet lock i 4-5 dygn tills bären börjar fermentera. För att undvika blomflugor kan det vara bra att täcka burken med en silduk, hushållspapper etc. Sätt på locket och förvara bären och förvara burken i kylskåpet.
Skär av toppen på rödbetorna och skölj dem. Skala dem och skär i kvartar. Vänd runt i olivolja och salt och grilla dem i 2-3 minuter på varje sida så att de blir karamelliserade på ytan och mjuka inuti. För oss tog det dubbla tiden, men det kan bero på att vi hade ganska stora rödbetor. Ta dem från grillen och vänd ihop med olja, balsamico, honung och saltade svarta vinbär. Strö över hackad dragon och blomblad.
4-5 ätbara blommor, tex pelargon, tagetes
Saltade svarta vinbär:
500 gram svarta vinbär
10 gram salt
Saltade svarta vinbär:
Häll vinbären i en ren glasburk och tillsätt salt och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur med öppet lock i 4-5 dygn tills bären börjar fermentera. För att undvika blomflugor kan det vara bra att täcka burken med en silduk, hushållspapper etc. Sätt på locket och förvara bären och förvara burken i kylskåpet.
Skär av toppen på rödbetorna och skölj dem. Skala dem och skär i kvartar. Vänd runt i olivolja och salt och grilla dem i 2-3 minuter på varje sida så att de blir karamelliserade på ytan och mjuka inuti. För oss tog det dubbla tiden, men det kan bero på att vi hade ganska stora rödbetor. Ta dem från grillen och vänd ihop med olja, balsamico, honung och saltade svarta vinbär. Strö över hackad dragon och blomblad.