I somras blev vi bjudna på crostini med rödbetspesto och chévre, och de var så goda så att jag måste få dela med mig av receptet. Passa på nu när det är högsäsong för betorna.

Rödbetspesto

200 gram rödbetor
1 vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron + några droppar citronsaft
1 dl mandel, valnötter eller pistagenötter
1 dl olivolja
1 dl färskriven parmensanost
salt och peppar

Rosta rödbetorna mjuka i ugnen på ca 200 grader. Låt dem sedan svalna till rumstempertur. Dra av skalet och kör rödbetorna i mixer med nötter, vitlök och citronskal. Droppa ner olivolja medan du fortsätter att köra med mixern. Rör ner parmesanosten och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

 

Crostini med chévre och rödbetspesto

bagette
olivolja
chévre
rödbetspesto
valnötter

Skär bagetten i ½ cm tjocks skivor. Pensla skivorna med olivolja och rost i ugnen i 225 grader tills skivorna är gyllenbruna.
Sätt lite ost på varje skiva och toppa med pesto och lite hackade valnötter.

Crostini med rödbetspesto och chévre

Mat Kommentera

I somras blev vi bjudna på crostini med rödbetspesto och chévre, och de var så goda så att jag måste få dela med mig av receptet. Passa på nu när det är högsäsong för betorna.

Rödbetspesto

200 gram rödbetor
1 vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron + några droppar citronsaft
1 dl mandel, valnötter eller pistagenötter
1 dl olivolja
1 dl färskriven parmensanost
salt och peppar

Rosta rödbetorna mjuka i ugnen på ca 200 grader. Låt dem sedan svalna till rumstempertur. Dra av skalet och kör rödbetorna i mixer med nötter, vitlök och citronskal. Droppa ner olivolja medan du fortsätter att köra med mixern. Rör ner parmesanosten och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

 

Crostini med chévre och rödbetspesto

bagette
olivolja
chévre
rödbetspesto
valnötter

Skär bagetten i ½ cm tjocks skivor. Pensla skivorna med olivolja och rost i ugnen i 225 grader tills skivorna är gyllenbruna.
Sätt lite ost på varje skiva och toppa med pesto och lite hackade valnötter.