De här kakorna kan man inte få nog av… De är så himla goda. Det ursprungliga receptet är hämtat från Jan Hedh, men självklart har jag inte kunnat låta bli att göra några mindre förändringar. Receptet räcker till ca 60 kakor om du kan låta bli att äta av den goda degen.
100 gram normalsaltat rumstempererat smör
50 gram florsocker
100 råsocker
1 ägg
200 gram vetemjöl
5 gram bikarbonat
5 gram vaniljsocker
75 gram mörk choklad (70%)
75 gram ljus choklad
150 gram pecannötter

Blanda råsocker och florsocker med smöret och ägget.
Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker, sikta ner blandningen.
Grovhacka choklad och pecannötter och blanda ner i degen.
Dela degen i fyra lika stora delar och dem i frys eller kyl i 30-60 minuter beroende på vad du valt.
Sätt ugnen på 170 grader.
Skär skivor och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 12-14 minuter tills de är gyllenbruna. Låt kakorna svalna på ett galler och förvara dem sedan i en burk

Lyxiga chokladkakor med pecannötter

Mat Kommentera
De här kakorna kan man inte få nog av… De är så himla goda. Det ursprungliga receptet är hämtat från Jan Hedh, men självklart har jag inte kunnat låta bli att göra några mindre förändringar. Receptet räcker till ca 60 kakor om du kan låta bli att äta av den goda degen.
100 gram normalsaltat rumstempererat smör
50 gram florsocker
100 råsocker
1 ägg
200 gram vetemjöl
5 gram bikarbonat
5 gram vaniljsocker
75 gram mörk choklad (70%)
75 gram ljus choklad
150 gram pecannötter

Blanda råsocker och florsocker med smöret och ägget.
Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker, sikta ner blandningen.
Grovhacka choklad och pecannötter och blanda ner i degen.
Dela degen i fyra lika stora delar och dem i frys eller kyl i 30-60 minuter beroende på vad du valt.
Sätt ugnen på 170 grader.
Skär skivor och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 12-14 minuter tills de är gyllenbruna. Låt kakorna svalna på ett galler och förvara dem sedan i en burk