Finns det något godare än egengjord pesto på sommaren? En burk pesto, några crostini och en flaska gott italienskt rödvin och sedan är man hemma när man får gäster och vill bjuda på något som tilltugg. Det är svårt att sluta äta och man vill bara ta mer och mer. Den här varianten innehåller pinjenötter, men det går bra att byta ut dem mot samma mängd pumpakärnor. Min dotter beställer gärna en variant med pumpakärnor när hon kommer på besök för att ha den till en god pasta.

6 dl färska basilikablad
4 vitlöksklyftor
Några flingor havssalt
1 dl pinjenötter alt pumpakärnor
1,5 dl god olivolja
1,5 dl färskriven parmensanost

Kör basilikan, vitlöken, saltet, pinjenötterna/pumpakärnorna till en slät massa i mixern. Tillsätt olivoljan droppvis. Sänka hastigheten och blanda ner parmensanosten.

Pesto

Mat Kommentera
 

Finns det något godare än egengjord pesto på sommaren? En burk pesto, några crostini och en flaska gott italienskt rödvin och sedan är man hemma när man får gäster och vill bjuda på något som tilltugg. Det är svårt att sluta äta och man vill bara ta mer och mer. Den här varianten innehåller pinjenötter, men det går bra att byta ut dem mot samma mängd pumpakärnor. Min dotter beställer gärna en variant med pumpakärnor när hon kommer på besök för att ha den till en god pasta.

6 dl färska basilikablad
4 vitlöksklyftor
Några flingor havssalt
1 dl pinjenötter alt pumpakärnor
1,5 dl god olivolja
1,5 dl färskriven parmensanost

Kör basilikan, vitlöken, saltet, pinjenötterna/pumpakärnorna till en slät massa i mixern. Tillsätt olivoljan droppvis. Sänka hastigheten och blanda ner parmensanosten.