En kollega bjöd på den här goda kakan och jag var bara tvungen att be om
receptet. Den är inte bara god, utan vacker också om man orkar få till en
stjärna som pynt också.

1 paket saffran
2 ägg
3 dl socker
200 gram smält avsvalnat smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker.
Tillsätt stött saffran, matfett och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll i smord och bröad rund form med avtagbar kant.
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan svalna på galler.
Klipp ut en stjärna av smörpapper. Lägg den på kakan och sikta florsocker över.
Ta bort smörpappret och kakan har fått en fin gul adventsstjärna





Adventskaka

Mat Kommentera

En kollega bjöd på den här goda kakan och jag var bara tvungen att be om
receptet. Den är inte bara god, utan vacker också om man orkar få till en
stjärna som pynt också.

1 paket saffran
2 ägg
3 dl socker
200 gram smält avsvalnat smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker.
Tillsätt stött saffran, matfett och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll i smord och bröad rund form med avtagbar kant.
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan svalna på galler.
Klipp ut en stjärna av smörpapper. Lägg den på kakan och sikta florsocker över.
Ta bort smörpappret och kakan har fått en fin gul adventsstjärna