
Bulldeg:
5 dl mjölk
2 tsk stött kardemumma
50 gram jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
ca 800 gram vetemjöl special
150 gram rumsvarmt smör
Kvargfyllning
2 ägg
2 dl creme fraiche
250 gram naturell keso
250 gram naturell kvarg
1 krm vaniljsocker
1,5 dl socker
Värm mjölken tillsammans med kardemumman till max 37 grader
Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om.
Tillsätt socker, salt, ägg och smöret i mindre bitar.
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta in i degen. Spara minst ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen tills den är smidig.
Låt degen jäsa övertäckt i en bunke i ca 30-40 minuter.
Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord.
Dela degen i ca 40 delar och rulla till små bullar som placeras på plåtar med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 40 minuter.
Rör samman ingredienserna till kvargfyllningen.
Använd ett glas för att trycka ner bullarna så att det blir platt i mitten, men har en liten kant/upphöjning runt hela bullen.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Fyll gropen i resp bulle med kvargfyllning.
Grädda i 220 grader mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Smaka och njut.
Mammas kvargpiroger
Mat Kommentera
Bulldeg:
5 dl mjölk
2 tsk stött kardemumma
50 gram jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
ca 800 gram vetemjöl special
150 gram rumsvarmt smör
Kvargfyllning
2 ägg
2 dl creme fraiche
250 gram naturell keso
250 gram naturell kvarg
1 krm vaniljsocker
1,5 dl socker
Värm mjölken tillsammans med kardemumman till max 37 grader
Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om.
Tillsätt socker, salt, ägg och smöret i mindre bitar.
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta in i degen. Spara minst ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen tills den är smidig.
Låt degen jäsa övertäckt i en bunke i ca 30-40 minuter.
Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord.
Dela degen i ca 40 delar och rulla till små bullar som placeras på plåtar med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 40 minuter.
Rör samman ingredienserna till kvargfyllningen.
Använd ett glas för att trycka ner bullarna så att det blir platt i mitten, men har en liten kant/upphöjning runt hela bullen.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Fyll gropen i resp bulle med kvargfyllning.
Grädda i 220 grader mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Smaka och njut.