Calvadosgratinerade äppelklyftor

Kommentera
 
Den här efterrätten är så god, åtminstone om man är vuxen.  Bli inte förvånad om dina gäster tar mer och formen är alldeles renskrapad.
Det här är receptet är till 6 personer:
4 äpplen
30 gram smör
1/3 krm kanel
1 dl strösocker
4 äggulor
1 dl calvados

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem lite lätt i smör.
Fördela äpplena i en smord ugnssäker form eller i portionsformar.
Sätt på ugnsgrillen.
Blanda kanel, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Vispa till en skummande massa. Tillsätt calvados. Vispa över svag värme tills massan tjocknar.
Häll sabayonen över äpplena och ställ in formen högt upp i ugnen under grillen tills sabayonen börjar ta färg.
Servera med glass.