
Den här efterrätten är så god, åtminstone om man är vuxen. Bli inte förvånad om dina gäster tar mer och formen är alldeles renskrapad.
Det här är receptet är till 6 personer:
4 äpplen
30 gram smör
1/3 krm kanel
1 dl strösocker
4 äggulor
1 dl calvados
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem lite lätt i smör.
Fördela äpplena i en smord ugnssäker form eller i portionsformar.
Sätt på ugnsgrillen.
Blanda kanel, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Vispa till en skummande massa. Tillsätt calvados. Vispa över svag värme tills massan tjocknar.
Häll sabayonen över äpplena och ställ in formen högt upp i ugnen under grillen tills sabayonen börjar ta färg.
Servera med glass.
4 äpplen
30 gram smör
1/3 krm kanel
1 dl strösocker
4 äggulor
1 dl calvados
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem lite lätt i smör.
Fördela äpplena i en smord ugnssäker form eller i portionsformar.
Sätt på ugnsgrillen.
Blanda kanel, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Vispa till en skummande massa. Tillsätt calvados. Vispa över svag värme tills massan tjocknar.
Häll sabayonen över äpplena och ställ in formen högt upp i ugnen under grillen tills sabayonen börjar ta färg.
Servera med glass.