Het hemgjord chilisås

Kommentera
 
Nu börjar chiliplantorna fyllas med röda frukter av olika styrka. Jag måste erkänna att jag har dålig koll på vad jag har för sorter och chansar på att de stora frukterna är mindre starka än de som är mindre i storlek. Chilisåsen som jag gjorde i somras har tagit slut, så jag passade på att koka lite mer. Receptet hittar du nedan.

Het hemgjord chilisås
• 6 tomater
• 1 gul lök
• 2-4 chilifrukter beroende på styrka
• 4 klyftor vitlök
• 1 dl vatten
• 1 msk vitvinsvinäger
• 0,5 dl strösocker
• 1 msk paprikapulver
• salt

Gör så här
1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Dela ner tomaterna i mindre delar, skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chili.
2. Häll ner alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock i 15 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa såsen slät. Smaka av med salt.
3. Häll upp i rena flaskor, förslut och förvara i kylskåp. Såsen är godast efter några dagar när den har fått stå till sig!

Jag fick ett tips om att chili går bra att frysa som den är och att det bara är att plocka upp allteftersom den behövs i matlagningen. Nu har jag fryst ner ett par liter och håller tummarna för att det fungerar bra.