Förra sommaren byggde vi ett utekök och investerade då i en kolgrill som heter Big Green Egg. Det blev lite nytändning när det gäller att testa nya saker på grillen och rökta räkor är en klar favorit.
Igår rökte min man räkor till lunch och vi åt dem tillsammans med aioli och gott bröd. Bättre kan det inte bli…

Lägg rökspån i blöt i ca 30 minuter.
Tänd grillen.
När glöden är klar, lägg den blöta spånen direkt på glöden.
Lägg de frysta räkorna i ngn form av metallkorg och ställ på gallret i klotgrillen.
Sätt på locket på klotgrillen.
Rök räkorna i ca 10-15 minuter beroende på hur stark röksmak du vill ha.

Rökta räkor

Mat Kommentera
 
Förra sommaren byggde vi ett utekök och investerade då i en kolgrill som heter Big Green Egg. Det blev lite nytändning när det gäller att testa nya saker på grillen och rökta räkor är en klar favorit.
Igår rökte min man räkor till lunch och vi åt dem tillsammans med aioli och gott bröd. Bättre kan det inte bli…

Lägg rökspån i blöt i ca 30 minuter.
Tänd grillen.
När glöden är klar, lägg den blöta spånen direkt på glöden.
Lägg de frysta räkorna i ngn form av metallkorg och ställ på gallret i klotgrillen.
Sätt på locket på klotgrillen.
Rök räkorna i ca 10-15 minuter beroende på hur stark röksmak du vill ha.