2 liter trattkantareller eller gul trumpetsvamp
2 tsk salt/liter vatten
Lag:
2 dl ättiksprit, 12 procent
3 dl svampspad
2,5 dl socker
1 tsk vitpepparkorn
2 tsk gula senapsfrön
riven muskot
1 bit färsk ingefära
3-4 kryddnejlikor
Lägg den rensade svampen i en kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker till hälften. Tillsätt salt och sjud i ca 8 minuter. Sila av spadet och spara 3 dl till lagen.
Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull och låt det koka upp. Lägg i svampen och sjud i 5 minuter.
Ta upp svampen och fördela den i rena och varma burkar. Koka upp lagen och skumma den väl. Häll lagen över svampen. Sätt lock på burkarna och förvara burkarna svalt.
Syltade trattkantareller
Mat Kommentera2 liter trattkantareller eller gul trumpetsvamp
2 tsk salt/liter vatten
Lag:
2 dl ättiksprit, 12 procent
3 dl svampspad
2,5 dl socker
1 tsk vitpepparkorn
2 tsk gula senapsfrön
riven muskot
1 bit färsk ingefära
3-4 kryddnejlikor
Lägg den rensade svampen i en kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker till hälften. Tillsätt salt och sjud i ca 8 minuter. Sila av spadet och spara 3 dl till lagen.
Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull och låt det koka upp. Lägg i svampen och sjud i 5 minuter.
Ta upp svampen och fördela den i rena och varma burkar. Koka upp lagen och skumma den väl. Häll lagen över svampen. Sätt lock på burkarna och förvara burkarna svalt.