
Jag tycker om chilisåser som har både hetta och är lite fruktiga i smaken. Dels är de goda att ha i marinader och framförallt tycker jag om att blanda ut den med creme fraiche i en kall sås.
1/2 gul finhackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 gul finhackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 finhackade morötter
4 dl vatten
1 dl apelsinjuice
4 dl vatten
1 dl apelsinjuice
5 urkärnade chilifrukter, jag brukar ha någon 'fruktigare' habanero
ta en snällare variant om du inte vill ha så stark sås.
ta en snällare variant om du inte vill ha så stark sås.
3 dl fruktkött av mango
1/2 tsk salt
olivolja
Fräs lök, vitlök och morötter i lite olja utan att de tar färg. Häll i vatten +juice och koka upp. Lägg i mango, finhackad chili och salt och koka i ytterligare ca 10 minuter under lock. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Mixa till en slät sås och häll upp i varma flaskor.
Låt den gärna stå till sig i kylskåpet någon dag, så sätter sig smakerna ännu bättre.
Het chilisås
Mat Kommentera
Jag tycker om chilisåser som har både hetta och är lite fruktiga i smaken. Dels är de goda att ha i marinader och framförallt tycker jag om att blanda ut den med creme fraiche i en kall sås.
1/2 gul finhackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 gul finhackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 finhackade morötter
4 dl vatten
1 dl apelsinjuice
4 dl vatten
1 dl apelsinjuice
5 urkärnade chilifrukter, jag brukar ha någon 'fruktigare' habanero
ta en snällare variant om du inte vill ha så stark sås.
ta en snällare variant om du inte vill ha så stark sås.
3 dl fruktkött av mango
1/2 tsk salt
olivolja
Fräs lök, vitlök och morötter i lite olja utan att de tar färg. Häll i vatten +juice och koka upp. Lägg i mango, finhackad chili och salt och koka i ytterligare ca 10 minuter under lock. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Mixa till en slät sås och häll upp i varma flaskor.
Låt den gärna stå till sig i kylskåpet någon dag, så sätter sig smakerna ännu bättre.