Het chilisås

Kommentera
 
Jag tycker om chilisåser som har både hetta och är lite fruktiga i smaken. Dels är de goda att ha i marinader och framförallt tycker jag om att blanda ut den med creme fraiche i en kall sås.  

1/2 gul finhackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 finhackade morötter
4 dl vatten
1 dl apelsinjuice
5 urkärnade chilifrukter, jag brukar ha någon 'fruktigare' habanero
ta en snällare variant om du inte vill ha så stark sås.
3 dl fruktkött av mango
1/2 tsk salt
olivolja
 
Fräs lök, vitlök och morötter i lite olja utan att de tar färg. Häll i vatten +juice och koka upp. Lägg i mango, finhackad chili och salt och koka i ytterligare ca 10 minuter under lock. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Mixa till en slät sås och häll upp i varma flaskor.
 
Låt den gärna stå till sig i kylskåpet någon dag, så sätter sig smakerna ännu bättre.