Passionsmarmelad

Kommentera
 
I Halland finns det en helt fantastisk fårfarm som heter Öströö. Färden dit går via en bokskog och utmed en glittrande sjö. När man kommer fram känner jag  att ett sådant här ställe skulle jag också vilja ha! En av sakerna som vi alltid köper med oss är deras marmelad med passionsfrukt och mango. För ett par veckor sedan fick jag en leverans hem med bla en låda med ekologisk passionsfrukt och tanken väcktes att ta fram vår egen variant av marmeladen. Receptet nedan är från vårt andra försök😊.
 
450 gram mango (två paket fryst)
6 passionsfrukter
Skal och saft från 1 citron (börja med halva mängden saft och smaka av)
ev 1 matsked riven kokos
ev lite chili
0,5 dl vatten
350 gram socker
 
Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka ganska kraftigt i ca 15-20 minuter.
Jag körde med mixerstaven på slutet för att få en lite jämnare marmelad.
Gör marmeladtestet och när marmeladen är klar hälls den upp i varma burkar. Jag brukar sätta brukarna i minst 10 minuter i 100 graders värme i ugnen för att vara säker på att de är helt rena.